Verkoop 9 vrije kavels 2e fase

De verkoop van 9 vrije kavels 2e fase is afgerond. Op donderdag 14 november zijn alle kavels verloot.

De documenten van de 9 vrije kavels vindt u hieronder. 

Documenten

Vrije kavels

Binnen De Klamp krijgt u volop de gelegenheid uw eigen unieke woning te realiseren. De beschikbare vrije kavels worden niet verstrekt onder strakke richtlijnen, maar juist onder verschillende architectuurstijlen. Voor het verrijken van het straatbeeld zijn er vier thema’s benoemd: variaties in kappen, entrees, metselverbanden en kleuraccenten. Het resultaat is een buurtschap boordevol diversiteit, met de rijkdom van unieke architectuurstijlen.

Eerste fase
In de eerste fase van De Klamp zijn 16 vrije kavels beschikbaar, allen gelegen aan water. Deze kavels liggen aan de straten De Skries, It Waarlampke, De Ljurk en De Markol. De kavels zijn gesitueerd aan het open vaarwater van de 'Klampsterfeart' en staan in directe verbinding met de Wurdumerfeart. De kavels zijn ruim van opzet, het grondoppervlak varieert van ca. 465 m² tot in een enkel geval ca. 990 m².

De kavels in de eerste fase zijn allemaal onder optie of verkocht.

Ligging kavels
De kavels nummers 1 t/m 10 liggen in de zuidoosthoek van De Klamp. Kavel 11 ligt in de noordwesthoek, is vrijwel vierkant van vorm en grenst aan twee zijden aan het water. De kavels 12 en 13 hebben deels zicht op het erf van een voormalige boerderij. Op dit boerenerf  worden maximaal vier woningen gebouwd. De kavels 14 en 15 liggen aan het einde van een kort doodlopend straatje en hebben over het water ook deels zicht op het erf van een voormalige boerderij. Kavel 15 grenst aan de opvaart van de voormalige boerderij. Het laantje, de oprijlaan van de voormalige boerderij, wordt zoveel mogelijk in stand gehouden als wandelpaadje met karakteristieke beplanting. Kavel 16 ligt aan de andere kant van het laantje, nabij de nieuwe school (IKC) die aan de noordzijde wordt gerealiseerd. Een brug voor wandelaars en fietser kruist hier het laantje met de sloten.

Tweede fase
In de tweede fase van De Klamp zijn 9 vrije kavels beschikbaar. Allen gelegen aan de oostkant van de Wergeasterdyk en allen gelegen aan het open vaarwater van de Wurdumerfeart. Deze vrije kavels liggen aan de straten It Boumantsje (De Kwikstaart) en De Fazant (de Fazant). De vrije kavels zijn ruim van opzet, het grondoppervlak varieert van ca. 380 m² tot ca. 640 m².

De vrije kavels 17 t/m 25 liggen direct aan de Wurdumerfeart. Waarvan de vrije kavels 17 t/m 21 meer zichtlijnen hebben richting de Wergeasterdyk. De vrije kavels 22 t/m 25 kijken meer uit richting het buurtschap Wiarda.

De kavels in de eerste fase zijn allemaal onder optie of verkocht

Plattegrond